Rakj rendet velem!

Alig ért véget a karácsonyi időszak, hamarosan ismét nyakunkon a következő ünnep.  Húsvét előtt nem csak a lelkünket, hanem az otthonunkat is illik megtisztítani.  Alig akad olyan háziasszony, aki ne végezne TAVASZI NAGYTAKARÍTÁST. Mielőtt azonban hozzálátnánk a takarításhoz, nem árt, ha lomtalanítunk és rendet teszünk, hiszen általában ez nagyobb és több időt rabló feladat, mint maga a takarítás. Ebben szeretnék segíteni rendrakási ötletekkel.
A csalódások elkerülése végett: azt senki ne várja, hogy többet nem kell lomtalanítani, ha a végére ért a listájának, mert – főleg ahol gyerekek vannak – mindig akad feleslegessé váló holmi, ezért később is célszerű bizonyos időközönként újra átnézni tárgyainkat. Az azonban biztos, hogy sokkal könnyebb dolgunk lesz, főleg ha betartjuk azt a szabályt, hogy ha új dolgot kapunk, vásárolunk, akkor ugyanannyi régitől viszont nem árt megszabadulni.

Az első nap feladata:
Gondold át és Írd össze, hogy miket kell feltétlenül lomtalanítani, rendszerezni a lakásban!
Kezd azzal, ami a legsürgősebb és legutálatosabb számodra! Ha ezzel készen leszel, a többi már megy magától. Jó érzés lesz a listát is kipipálni. 🙂
Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg egyszerre csak 1-1 fiókkal, polccal, szekrényrésszel foglalkozz, különben elmegy a kedved és hamar fel fogod adni! Állítsd be a csörgőórát vagy a telefonod max. 30 percre. Ha nem végzel, következő nap folytathatod.

A még használható holmikat tedd fel valamelyik aukciós oldalra (így egy kis pénzt is kereshetsz) vagy ajándékozd el! A jó állapotú ruhákat, takarókat, stb.-t szívesen fogadják a különféle segélyszervezetek is.
Ami viszont marad., annak keress állandó helyet, különben soha sem lesz rend!
Nem érdemes takargatni azokat a dolgokat, amiket 1-2 éve nem is használtál, és azokat sem, amelyek hibásak. Ha javítható, akkor javíttasd meg, ha nem, akkor szabadulj meg tőle!

Hogy egyértelműen el tudjad dönteni, hogy melyik tárggyal mit tegyél, itt egy folyamatábra segítségként. Tudom, hogy nem mindenki informatikus, hogy folyamatábrát olvasgasson, de szerintem nem bonyolult. Ha pedig mégsem boldogulsz, szívesen segítek. 🙂

Ezen kívül összegyűjtöttem az eddig ilyen témában írt bejegyzéseimet, amiket a következő napokban újabbakkal fogok még kiegészíteni.

Kamra

Fürdőszoba

Gyógyszerek

Hozzászólás