Ká(OSZ)olj! 3. “Nemszeretem” ajándékok

Karácsony előtt mindig sok apróságot (mécseseket, bögrét, karácsonyfadíszt, stb.) szoktunk kapni. Ha nincs rá szükségünk, akkor egy dobozba teszem ezeket és ősszel Krisztián osztályához kerülnek a Márton heti bolhapiacra sok más felesleges holmival együtt. Az eladásukkal valamilyen jótékony célt támogat az iskola.

Nagyobb értékű tárgyakat érdemes esetleg pár napon belül visszavinni az üzletbe, persze ehhez számlán kívül az is szükséges, hogy a bolt vissza is vegye, ugyanis nem kötelessége. Csak a hibás, jótállással rendelkező árukat kötelező visszavenniük vagy kicserélniük. Pontosabban cserét csak a vásárlástól számított harmadik munkanapig van lehetőségünk kérni, utána megpróbálják majd megjavítani a terméket, s ha ez nem sikerül, akkor ajánlanak fel cserét, vagy adják vissza a vételárat.

Ha csak szavatosság járt a termékhez, akkor az üzeletbe kell visszavinni, és ha be tudjuk bizonyítani, hogy nem a mi okoztuk a termék hibáját, akkor megjavíttathatjuk, kicseréltethetjük, de elkérhetjük az árát is. Ha erre az üzletben nem hajlandók, vagy véleményük szerint nem ők felelősek a hibáért, akkor jegyzőkönyvet vesznek fel és elmondják, hová fordulhatunk panaszunkkal. HA nem oldódik meg a gondunk, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulhatunk.

Az Interneten vásárolt áruknál az átvételétől számítva nyolc napunk van arra, hogy mindenféle indoklás nélkül visszaküldjük az adott terméket, és elkérjük az árát – hacsak nem felbontott csomagolású kép- és hangfelvételről vagy szoftverről van szó, de ilyenkor is érdemes legalább tájékoztatást kérni az adott üzlettől.

Mai feladat: szedd össze azokat az ajándéktárgyakat egy dobozba, amikre nincs szükséged és rövid időn belül döntsd el, hogy mihez kezdesz velük! Eladhatod, elajándékozhatod, elviheted az iskolába farsangkor tombolának, stb. Valaki még lehet, hogy örülni fog nekik.

 aláírás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s