Hókifli

Ez a recept még anyukámtól származik, szinte mindig gesztenyepürével töltöm, de finom mákkal, dióval és lekvárral is. Most felét Péter viszi a holnapi államvizsgára, a többit pedig a fiúk a cserkész karácsonyozásra. Egyszerű, gyors és finom sütemény. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
25 dkg puha margarin
1 tojás
1 pici só
2 ek. cukor
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
2 ek. tejföl
50 dkg liszt

25 dkg mélyhűtött gesztenyemassza felengedve
vaníliás porcukor

A tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összemorzsolom, majd hozzáadom az élesztős tejet is. Jól összegyúrom és letakarva fél órát kelesztem. (Ha sietek, akkor nem szoktam várni, úgyis jó lesz.) Kinyújtom a tésztát 3-4 mm vastagra, kiszaggatom nagy méretű pogácsaszaggatóval (kb. 50 db) és elosztom a tölteléket. Felcsavarom kifli formára és légkeverésen 190 fokon sütöm kb. 15-18 percig. Amikor piros a teteje, akkor lesz jó, de ne süssük túl, mert akkor kemény lesz. még melegen vaníliás porcukorba forgatom.

100_9905100_9907

Jó étvágyat kívánok!

aláírás

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s