20. Karácsonyi ötletek SK – Narancslekvár és foszlós kalács

Biztos nem vész kárba, ha saját befőzésű lekvárt, befőttet ajándékozunk karácsonyra. Viszonylag kevés munkával több adag is készülhet. A visszaválthatatlan kis üvegeket – pl. bébiételes – is kiválóan hasznosíthatjuk erre a célra.

Ha jól emlékszem, a tanító néniknek készültek ajándékba az alábbi narancsdzsemek. A receptre már sajnos nem emlékszem, de a családnak is készült néhány üveggel és nem sokáig tartott.

Narancslekvár receptet találhatunk itt, magyar módra pedig ezen az oldalon.

Narancsos almalekvár recepttel és nyomtatható címkével:

forrás

Nagyon szép címkéket szerkeszthetünk és nyomtathatunk házi készítésű lekvárokhoz, befőttekhez  a Mindmegette oldalán.

 

Ha pedig kézműveskedni szeretnénk, akkor megrajzolhatjuk magunk is, tehetünk rá üvegmatricát vagy megfesthetjük üvegfestékkel, lakkfilccel.

A kész lekvárhoz pedig javaslom süssétek meg Limara foszlós kalácsát, amelynek teljes kiőrlésű lisztből készült változata is van. Én általában ezt sütöm kalácsnak. Nagyon egyszerű és finom. Sajnos lemerült az elem, így a kész kalácsról nincs képem.

Jó befőzést és sütést kívánok!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s