GMO Kisokos

A Greenpeace Hungary új kiadványt jelentetett meg két nappal ezelőtt, amelyben a magyarországi nagyobb üzletláncokat, illetve forgalmazókat kérdezték, hogy vállalják-e a garanciát, hogy csak génmanipulációtól mentes élelmiszert forgalmaznak, gyártanak.

Végig néztem és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen márkákkal kell vigyázni. Röviden leírják, miért veszélyesek ezek a növények. Azt is megtudhatod, melyek azok az összetevők, amelyek nagy valószínűséggel szennyezettek. Amit viszont gyakorlatilag nem lehet kideríteni, az az állatok takarmányozása, vagyis a tej, tojás, hús, stb. így tartalmazhatja. Hiába tilos nálunk ezeket az élelmiszereket forgalmazni, az import cikkekkel – különösen az Amerikából származókkal – nagyon kell vigyázni, mert 4 amerikai ország termeli a GMO-s élelmiszerek 90%-át, ezért könnyen a tányérunkra kerülhetnek.

Ne feledjétek, hogy mi döntjük el, hogy mi kerül a kosarunkba! Kerüljük a túlságosan feldolgozott élelmiszereket, részesítsük előnyben a helybeli termékeket!

A részleteket itt olvashatjátok.

Vásároljatok tudatosan és főzzetek, süssetek otthon!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s