Zabpelyhes csokis tallér

Ezt a kekszet már sok éve sütjük, saját kísérletezés eredménye, sokan kérték már a receptet, most akkor Kalóz kedvéért közkinccsé teszem. 🙂 A nagy sietségben véletlenül kihagytam a zabpelyhet, de még így is finom volt.

2 tojást  20 dkg puha vajjal és 12 dkg barnacukorral alaposan kikeverek. Hozzáadok 1 cs. vaníliás cukrot, 15 dkg teljes kiőrlésű lisztet és 30 dkg finomlisztet, amibe 1/2 cs. sütőport kevertem. Összekeverem alaposan és hozzáadok még 5-6 dkg  apróra vágott étcsokit. Ezen kívül most mazsola került még bele, de általában durvára vágott pirított diót szoktam hozzátenni. Persze lehet variálni, ugyanúgy, mint bármelyik kekszet.

Diónyi gombócokat formázok és a két tenyerem közt ellapítom. Sütőpapíron bélelt tepsiben 180-190 fokon sütöm, addig, amíg barnulni kezd a széle.

Jó étvágyat kívánok!

Advertisements

2 thoughts on “Zabpelyhes csokis tallér

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s