A baba 1. születésnapja

Nálunk még nem aktuális a téma, de Kriszta barátnőm kisfia tegnapelőtt ünnepelte az 1. szülinapját. (Már csak azért is emlékezetes számomra, mert anyukám születésnapja is ekkorra esik.)

Isten éltessen sokáig Dávid!

Gyermeke első születésnapja minden szülőnek maradandó élmény, csakúgy mint a születése. Ha emlékezetessé szeretnéd tenni (persze nem annyira a gyerek számára), akkor már 1-1,5 hónappal (nyáron a nyaralások miatt még előbb) előtte kezdj el gondolkodni, szervezkedni. Már csak azért is, hogy senki ne szervezzen akkorra más programot.

Vannak, akiknél a közeli családtagok létszáma is olyan nagy, hogy nem férnek el egy kisebb lakásban. Ha lehet, akkor tényleg csak a legközelebbi rokonokat hívd meg, mert a kicsinek így is elég fárasztó lesz. Ha ez nem lehetséges, akkor  jó időben próbáld olyan helyre szervezni, ahol a szabadban lehettek (pl. kert, szabadidőpark). Télen pedig keressetek egy olcsón bérelhető helyet, esetleg valamilyen közösségi termet.

Olyan időpontot válassz, amikor a baba feltehetőleg pihent lesz és figyelj arra, hogy mikorra elálmosodik, már le tudjon feküdni.

Készíthetsz meghívót és a végén valamilyen aprósággal, mondjuk a gyerekről készült képeslappal vagy kéz- és talplenyomatos kártyával meg is köszönheted a megjelenést és az ajándékokat.

Készíts külön tortát a kicsinek, hogy nyugodtan összemaszatolhassa magát vele (még úgysem ehet olyat, mint a többiek).

A fiaim első születésnapjára én egy banános tortát sütöttem, a recept az a Kismama újságban jelent meg még Krisztián 1. szülinapja előtt.

Most ezeket a tej- és tojásmentes tortákat találtam:

http://www.mindmegette.hu/babatorta-1-szuletesnapra-cukormentes-tojasmentes-tejmentes.recept

http://agianyu.blogspot.hu/2009/04/tej-es-tojasmentes-torta-elso.html

http://csaladhalo.hu/blog/torta-elso-szulinapra-tej-es-tojasmentes-almas-pite

Kérj meg valakit a vendégek közül, aki videózik és másikat, aki képeket készít! Te úgysem fogsz ráérni. Így biztos nem marad le semmi a fontos pillanatokból.

Ha kisebb gyerekek vannak, akkor nem árt, ha Őket is lefoglalod. Mondjuk színezőkkel, ceruzákkal, képeskönyvekkel, építőjátékokkal. Szabadtéren pedig labdákkal, célba dobós játékokkal. A szülők közül biztos lesz olyan, aki bevállalja a felügyeletüket.

Műanyag cserépalátétekből és régi farmerzsebekből (fél pár zokni is megteszi) nem is bonyolult elkészíteni valami hasonlót (ha  van hely, akkor még bent is használható):

Esetleg egy vendégkönyvet is készíthetsz, amibe később a fotókat is beragaszthatod. Minden vendéget megkérhetsz, hogy írja bele a jókívánságait. Esetleg külön kis kártyákat is gyárthatsz ehhez.

A további tippeket képekben (pinterest.com) dekorációhoz, tortadíszítéshez, egyedi meghívókhoz és ajándékokhoz (nem csak első szülinapra) az alábbi képgalériában megtekintheted. Némelyik ugyan túldíszített a véleményem szerint, de apróbb ötletek esetleg ihletadónak megteszi. 🙂

Születésnapos dalok:

Halász Judit: Boldog születésnapot

Alma együttes: Ma van a szülinapom

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s