Sütőtökös kalács

A maradék sült tökünk újrahasznosításához találtam egy jó kis sütőtökös receptet:

http://thebeehivecottage.blogspot.hu/

A sütési hőmérséklet Fahrenheitben van megadva, a következőképpen tudod átszámolni:

[°C] = ([°F] ‒ 32) · 5/9

[°F] = [°C] · 9/5 + 32

Természetesen most is módosítottam a recepten. 🙂 A cukrot soknak találtam a mi ízlésünkhöz és a tavalyi termésből már csak egy marék mandulánk maradt (a dió szerintem jobban illene hozzá), így az került bele.
1 csésze olaj
4 tojás
2/3 csésze víz
2 csésze sütőtök (főtt vagy sült)
3 1/2 csésze liszt
11/2 csésze cukor
2 t szódabikarbóna
1/2 tk. szerecsendió
1/2 tk. őrölt szegfűszeg
1 tk. fahéj
1/2 tk. só
1 marék mazsola és apróra vágott mandula
* Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. (Villanytűzhelynél nem kell.)
* Keverjük össze az olajat, tojást, vizet, cukrot és a sütőtököt.
* Keverjük össze száraz hozzávalókat egy külön tálban, majd lassan adjuk hozzá a     sütőtökös keverékhez.
  Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a mazsolát és a diót.
* Töltsük a formát 2/3 részig.
* 1 óra 10 perc alatt süssük meg (fogpiszkálóval ellenőrizzük).
Jó sütögetést kívánok!
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s