Íróasztali tárolók újrahasznosított papírból

Szeptember végén nagyon sok iskolában rendeznek hulladékgyűjtést. Gyermekeim is aktívan kivették a részüket az osztályonkénti gyűjtésben. Krisztián többszöri fordulóval összesen 65 kg papírt vitt az iskolába. Ákos most lett 5. osztályos, így új osztályfőnököt kapott és néhány új tanuló is került az osztályba. A tanárnő kitalálta, hogy együtt végigjárják az összes gyerek családját és közösen gyűjtik össze a hulladékot. Ezt nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert így biztos mindenki hozzájárult az elérendő célhoz és az eddig nagyon széthúzó osztályt is jobban összehozzák az ilyen megmozdulások. Ráadásul kötetlenebb beszélgetésre is több alkalom nyílik a pedagógus és a gyerekek között.

Gondolom, arról senkit sem kell meggyőznöm, hogy mennyire fontos környezetünk számára a szelektív hulladékkezelés. Ha valakit esetleg eddig az tartott vissza, hogy  nem tudta, hogyan kell eljárni a papírhulladék gyűjtésekor, annak itt egy kis ismertető.

A kék színű hulladékgyűjtő konténerbe kerülhetnek az újságpapírok, kartondobozok összehajtva, csomagolópapírok, telefonkönyvek, irodai hulladékpapírok, szórólapok, hullámpapír, könyvek műanyag-, bőr- és műbőrkötés nélkül. Ügyeljünk rá, hogy ezek minden esetben tiszták legyenek!

Amit semmiképp ne dobjunk bele: használt egészségügyi papírok (zsebkendő, toalettpapír, pelenka stb.), indigó, faxpapír (hőérzékeny papírokat, így például a MÁV-jegyet se), szennyezett papírok (pl. zsírosak, koszosak), műanyag füzetborító, ragasztószalagok, fóliázott papírok. Az italos kartondobozok gyűjtése településenként változik, egyes helyeken a papíros, míg máshol a műanyagos konténerbe gyűjtendő (ahol egyikbe sem, ott zsákos gyűjtés folyik). Erről a legtöbb esetben egy piktogram tájékoztat minket.

Nagyon sok jó formájú, erős doboz van a csomagolóanyagok között, amit sajnálunk csak úgy kidobni. Ezeket akár új formában nagyon sokféleképpen újrahasznosíthatjuk. Ezek közül néhány egyszerűen megvalósítható, de annál látványosabb megoldást szeretnék mutatni, hátha más is kedvet kap hozzá.

Gabonapelyhes dobozokból gyárthatunk íróasztal vagy konyhaszekrény fiókjába tárolót:

http://www.thestonybrookhouse.com/2012/03/messy-desk.html

Levélszortírozó készülhet doboztetőkből:

http://www.thestonybrookhouse.com/2012/02/mail-organizer-diy-on-cheap.html

Cipősdobozból fiókos tároló:

http://www.youtube.com/watch?v=x_IhuEdFA7Y&feature=related

Magazintartók:

http://www.thestonybrookhouse.com/2012/03/diy-disasterugh.html

Az azonos textillel bevont tárolók egységes képet mutatnak:

Jegyzetfüzet:

http://fiksd.blogspot.hu/2011/07/easy-way-to-make-cute-notebooks.html

Cipős dobozból töltőállomás:

http://szinesotletek.blog.hu/2012/08/19/toltoallomas_ciposdobozbol

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s