Itt van az ősz, itt van újra…

Mióta megtanultam ezt a verset, azóta mindig Petőfi versének első sorai jutnak eszembe a színesedő fákat, bokrokat látva. Gyönyörű őszi dekorációkat készíthetünk a lehullott szép falevelekből, termésekből.

Néhány látványos őszi koszorú ötletadónak:

Az én koszorúm most nagyon egyszerű lett. Minden évszakban ugyanazt a vesszőkoszorút használom alapnak, így nem kell a tárolással foglalkozni és elég a díszeket cserélni. A helyi gazdaboltban vettem egy fűzért, amin aranyos sünik és almák váltakoznak, valamint két csokor őszi színekre festett levelet.

Beltéri dekorációként nagyon mutatósak a borospoharak festésével kapott gyertyatartók:

A faszeletekből készített kosárba csak igazi termések illenek és leginkább teraszon tudom elképzelni, de a nappali dohányzóasztalán sem mutat rosszul.

Péter sokszor készített a fiúkkal lámpásokat a saját termesztésű tökökből. Igazán jó móka. Mécseseket raktunk beléjük és este a nappali ablakából örömmel figyelgették a fényeket. Gyakorlottabb lámpáskészítőknek javaslom, próbálkozzanak meg az alábbiakhoz hasonlóval:

Készülhet füzér kukoricából:

A kertünkben élő madarakról se feledkezzünk meg a hideg idő beköszöntésekor! Sütőtökből faraghatunk ilyen mutatós madáretetőt:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s