Mindennapi kenyerünk

Szinte naponta sütjük az alábbi kenyeret. A recept alapját én kísérleteztem ki, de a végső eredmény Pétert dicséri és legtöbbször Ő is készíti be a hozzávalókat, a formázás viszont nekem sikerül jobban. A családnak nagyon ízlik, remélem Nektek is fog.

Hozzávalók:

55 dkg liszt (6-8 dkg rozsliszt, 8-10 dkg Graham liszt, 8-10 dkg rétesliszt, a többi finomliszt)

2,5 dkg élesztő
1 tk. méz
1 ek. kefír vagy natúr joghurt
3 dl víz
1 tk. só
1 tk. szezámmag
1 tk. tökmag
1 tk. napraforgó
1 tk. lenmag
1. tk. őrölt kömény
1 ek. olívaolaj

A hozzávalókat kenyérsütő üstjébe rakjuk és dagasztó programot indítunk.
Ha nagyon lágy, akkor még pár perc után lehet még lisztet rakni hozzá.
Ha megkelt, kiborítjuk tepsibe, lazán megformázzuk és 210 fokon 45 percig sütjük. Rácson hűtjük ki.
Nem ez a legszebb kenyér, amit valaha sütöttem, de finom lett. 🙂
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s