Horgolás babáknak

Régen (gimis is fősulis koromban) jobban szerettem kötni, mint horgolni. Akkoriban szinte mindig készült valamilyen pulcsi. Azt hiszem a kötésben ma is sokkal jobb vagyok, viszont a horgolás gyorsabban megvan és a díszítés terén – ami ugyebár lány ruháknál nem mellékes – csak a képzelet szab határt, mert szinte bármit lehet készíteni. Minta alapján azért eddig mindent sikerült meghorgolni, amit szerettem volna.

Egy nagyon régi Fürge Ujjakból készült például ez a kis terítő már több mint tíz éve (a rajta ülő Tildás bárány is saját gyártmány):

Grétinek eddig 3 sapkát sikerült alkotnom, de a rózsaszín-lilát kinőtte, mire sikerült lefényképeznem. Leírás nélkül, saját elképzelés alapján dolgoztam, és úgy gondolom, hogy van még mit fejlődnöm. Ötletet is rengeteget lehet találni a világhálón, mert mostanában ismét divatosak a horgolt holmik.

A kórházból mindhárom gyerekünket ugyanabban a fehér rugdalódzóban hoztuk haza, a kiskabát és sapka is ugyanaz volt, amit még Krisztiánnak horgolt az anyukám. Sajnos képem nincs róla.

Hamar elkészül az alábbi horgolt rózsa, a youtube-on pedig fent van az elkészítés  videója is, ha valaki vizuálisabb típus. Ezzel díszítettem én is az utolsó sapit.

De jól mutat kitűzőnek vagy hajgumin, -csaton, -pánton, nyakpánton esetleg táskadíszként is. Egy romantikusabb párnán is el tudom képzelni.

http://cultofcrochet.wordpress.com/2011/07/18/broomstick-lace-bracelet/

További kedvcsinálók:

Fejpánt

hozzá illő cipőcskével:

Szandál:

Fiúknak készülhet sapka:

Babatakaró a szivárvány színeiben (csak egyráhajtásos pálcák vannak benne), amely a maradék fonalak elhasználására is kiváló:

Divatos mostanában a nagyikocka, nem is bonyolult az elkészítése, itt jól érthető leírást találtok:

http://horgo-blog.blogspot.hu/2010/01/nagyikocka.html

Kicsit tovább díszített változat:

http://doyoumindifiknit.typepad.com/do_you_mind_if_i_knit/2009/05/crochetpatterns.html

A végén pedig akár ilyen csodaszép takaró is kerekedhet belőle:

 

Horgolt virágok mintái:

http://www.skiptomylou.org/2011/02/15/10-beautiful-ways-to-crochet-a-flower/

 

Reklámok

5 thoughts on “Horgolás babáknak

  1. Szia! Gyönyörűek a munkáid! A nárciszos babafejpánt és cipőcske, illetve a szandál nagyon érdekelnének. Meg tudnád mondani, hol találom a mintát hozzájuk? Kis unokahúgomnak jól állna. Előre is köszönöm. Ági

    • Kedves Ági!
      Köszönöm szépen. 🙂 Sajnos a nárciszosnak nincs leírása. A kép a Pinterestről való. A fejpánt ahogy látom simán 3 db láncöltésből készült zsinór összefonva. A virágot könnyebb megcsinálni, mint elmagyarázni. A lényeg, hogy sárga fonalból láncszemekkel kört készítenék, aztán bele dupla mennyiségű kétráhajtásos pálcát horgolnék. Fehér fonalat alulról csatlakoztatva kb. 16 láncszemből álló 8 db “szirmot” készítenék, amiket aztán körbehorgolnék azonos mennyiségű rövidpálcával. Kiscipő horgolása több youtube-os videón is szerepel. Remélem tudtam egy kicsit segíteni. Üdv: Gyöngyi

      • Köszönöm! Még kezdő vagyok, a “leolvasás” még nem megy nekem. 🙂 Nagyon hasonló kiscipőt horgolok most, annak a mintája jó lesz, a pántot meg a leírásod alapján elkészítem. Még egyszer köszönöm. Üdv, Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s