Hamarosan kezdődik az iskola

Augusztus vége van, lassan itt a tanévnyitó ünnepség. Az első osztályt kezdő gyerekek még izgatottan várják, hogy iskolába mehessenek, nagycsoportban maradó társaik pedig irigykedve figyelik őket. Aztán a legtöbb gyereknél ez a kíváncsi várakozás a gyerekek életkorának növekedésével fordítottan arányos (előbújt belőlem a matematika szakos tanár 🙂 ). Véleményem szerint nagyon kevés az iskolákban a szemlétető eszköz, főként azok hiányoznak, amelyekkel a gyerekek játékosabb formában ismerkedhetnek a tananyaggal. Szükségük van arra, hogy szó szerint kézzelfogható ismereteket kapjanak, amit jól begyakorolhatnak.

Érdemes körülnézni ezen az alábbi oldalon, mert minden tantárgyhoz találhatók segédanyagok, eszközök: http://www.taneszkoz.hu/index.php?id=fooldal.

Fakopáncs Online Játékboltban nagyon jó áron kaphatók (mindig van akció is)  számolást segítő eszközök, pl. szorobán és golyós számológépek, oktató és ismeretterjesztő kártyák, társasjátékok, iránytűk, játékhangszerek stb.
9000 Ft felett pedig a kiszállítás is ingyenes.

 ABC óra: http://www.youtube.com/watch?v=YSts5DZv-8E

http://fakopancs.hu/szamolo-lepcss.html

http://fakopancs.hu/szorzotabla.html

http://fakopancs.hu/kartya-oesszeadas-kivonas-haromszoeg.html

http://fakopancs.hu/kartya-szorzas-osztas-haromszoeg.html

http://fakopancs.hu/kartya-magyar-varak.html

http://fakopancs.hu/csodatabla.html

Kedvenc társasjátékaink

Gyerekeimnek nagy kedvence a társasjátékok közül a Barangolás Magyarországon, amely földrajzhoz, környezetismerethez és történelemhez kapcsolódó kérdésekkel van tele. Észre sem veszik és máris rengeteg információt raktároznak el. Létezik még belőle  Hajózás a Balatonon (alsó tagozatosoknak nem ajánlom, nehéz kérdések vannak benne) és Barangolás Európában (ezt még nem ismerem).

Nem kell hozzá más csak papír és toll, mégis élvezettel az ország-város játékot. A Manó oktatócsomag jó árban kapható, gyerekeim kipróbálták az olvasást, a  matekot (1. és 2. osztályost), a nyelvtant, muzsikát, németet és az IQ-t. Krisztián a Manó Olvasás segítségével tanulta meg az összeolvasást, mert ez kicsit nehezebben ment neki hagyományos módszerrel. Diszlexiásoknak is javasolják. Ákos már óvodásként használta és nagyon élvezte.

A Scrabble egy amerikai betűjáték, ha érdekel a története és a leírása, kattints ide. http://hu.wikipedia.org/wiki/Scrabble. Szeretünk vele játszani, nekünk a junior változat van meg. Jól fejleszti a szókincset és a kreativitást, illetve be kell tartani a helyesírási szabályokat is.

Sokszor előkerül mostanában az Activity junior változata is.

Egy ehhez hasonló naptárat pedig akár mi is elkészíthetünk:

Oktatószoftverek

Egyelőre még csak a demó változatokat próbáltam ki, de nagyon érthetőnek és a tananyagokkal teljesen megegyező tartalmúnak találom a Tantaki oktatószoftvereket. Ami még tetszik benne, hogy könyvek is kaphatók hozzá.

http://www.tantaki.hu/

Nálatok mik a kedvenc játékok? Mi az amit szívesen ajánlanátok?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s