Nudli

Krumplinudli

Először a pirított zsemlemorzsát készítjük el:

2 dkg vajat/ margarint megolvasztunk egy serpenyőben, majd 10 dkg zsemlemorzsát adunk hozzá és kevergetve addig pirítjuk, amíg aranybarna lesz.

A nudli hozzávalói:

  • 50 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 kisebb tojás
  • 1 ek. búzadara
  • 2 dkg margarin
  • pici só

A hozzávalókat összegyúrjuk, gyúródeszkán ujjnyi vastag kígyókat sodrunk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és forró sós vízben kisebb adagokban kifőzzük. (Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére.) Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s